I ett litet kök känner vi oss hemma

Köket brukar kallas för hemmets medelpunkt och det har inget med storleken att göra. Med några enkla tips kan du få ett litet matrum att kännas personligt och stilfullt. Oavsett om du har ett funkiskök, modernt kök eller ett kök från sekelskiftet så finns det många sätt att uppdatera det. Du kan dekorera köket med modern konst.

Det finns 5 produkter.

Visar 1-5 av 5 objekt

Aktiva filter

Välj köksbord och stolar

Ett vanligt fel många gör är att bordet tar för stor plats i köket, välj ett mindre som går att göra större eller ett vägghängt köksbord. IKEA har många bra varianter att välja på. Köp stapelbara stolar om du har ont om plats i köket. Tänk även på förvaring, så att rummet känns rymligt.

Posters på tavellist

Posters med fotokonst bör hänga cirka 140 till 150 cm från golvet till mittpunkten på tavlan, men vad som också passar i ett litet kök är tavellisten med tavlor på. Snyggt är även att ställa andra föremål som prydnadsföremål och kokböcker på tavellisten, så får du till ett välkomnande kök med enkla medel.

Var inte rädd för att prova dig fram

Att dekorera ett litet kök är riktigt kul, möjligheterna är obegränsade. Fundera på vad du vill lyfta fram i köket och att du faktiskt väljer motiv som du tycker om. Antingen kan du använda dig av varierande motiv men hålla ihop temat genom att välja liknande ramar. Eller så gör du tvärtom så att bildmotiv och färger harmoniserar åt det monokroma hållet. Här har du mycket att välja på när du ska inreda köket, naturmotiv passar alltid i köket, urbana motiv blir stilfullt för alla som gillar storstäder och svartvita posters kan bli riktigt coolt på köksväggarna. Låt konsten spegla dina intressen och personlighet!

Tänk förvaring i köket

I ett litet kök måste vi tänka förvaring och utnyttja höjden i rummet, då golvytan är begränsad så får skåp, hyllor och krokar på väggarna samsas med dekorationer som posters och prydnadsföremål, vilket oftast bidrar till en välkomnande och mysig atmosfär i köket. Genom att välja vitt kan rummet dessutom upplevas större.