Fotokonst

Limited edition - överkomlig konst i små upplagor - Spoca edition

Fotokonst Det finns 86 produkter.

Underkategorier

 • Svartvit fotokonst

  Limited edition - älskade svartvit fotokonst i begränsad upplaga

 • Färg i fotokonsten

  Släpp fram färgen i rummet

 • Exklusiv fotokonst

  Exklusiv fotokonst med vackra motiv i upplaga max 20 stycken. Signerade och numrerade av fotografen.

 • Fotokonst med människor

  Fotokonst människor i limited edition

 • Fotokonst med naturmotiv

  Just pure inspiration- limited edition

 • Städer

  In motion and style - limited edition

 • Vintage & retro

  Just for you - limited edition

 • Fotokonstnärer

  Vacker fotokonst Axelini Prau. Fotografi från Sverige och Frankrike som trycks i 300 exemplar av varje storlek. Med stor nyfikenhet och konstnärlig känsla för färg och form skapar artisten fotokonst som gör hem speciella. Egenskaper som får oss att längta hem.

 • Fotografi till salu

  Fotografi till salu i upplaga 300 stycken av varje storlek. Vi erbjuder fotokonst i hög kvalitet som passar till skandinavisk design och klassisk inredningsstil.

 • Favoriter

  Fotokonstens favoriter, något att njuta av!

 • Vad är fotokonst

  Fotokonst är en konstform som inspirerar och hjälper oss att inreda vackra hem och arbetsplatser. Ett fotografi kan uttrycka det vackra, något att längta till eller bara väcka känslor.

per sida
Visar 1 - 36 av 86 artiklar
Visar 1 - 36 av 86 artiklar

Intresset för fotokonst har vuxit enormt under 2000-talet. Fotokonst i hög kvalitet är lätt att bli förälskad i, motiven, nyanserna och unika fotografier blir en självklar del i inredningsarbetet. Även om de sitter på väggarna så är fotokonsten accessoarerna som nästan gör störst skillnad för ditt hem, den kan enkelt både sänka och lyfta rummet. Vad du väljer att ha på väggarna är med andra ord otroligt viktigt för helheten. Hos oss på Spoca edition hittar du det där unika som sätter stilen i ditt vardagsrum, sovrum och kök, för att bara nämna några rum. Det har aldrig varit bekvämare att bygga upp den perfekta tavelväggen. Sitt i lugn och ro hemma och shoppa fotokonst av hög kvalitet från många duktiga fotografer.

Hur påverkar fotokonsten oss?

Fotokonst är konst som baseras på ett fotografi och idag är konstformen en tongivande stil i många hem och företag. Det sägs att fotokonsten blev populär i takt med att kamerorna utvecklades och därmed fick vi bättre bilder. Tidigare fotograferade vi analogt för att idag använda oss av den digitala tekniken. Fotokonsten är perfekt för att skapa en stilsäker och personligt uttryck i hemmets alla rum som vardagsrum, sovrum, hall och kök. Även på arbetsplatsen där vi tillbringar så mycket tid kan behöva något vackert att titta på. Många upptäcker att fotokonsten väcker känslor, inspirerar och får oss att trivas och må bra. Vi ser idag hur fotokonsten utvecklas och ibland uppnår höga priser på auktionshusen.

Testa dig fram med fototavlor

Upptäck vad fototavlor gör för inredningen i hemmet. Testa dig fram, ett fotografi med naturmotiv kan göra sig bättre i sovrummet än i vardagsrummet, eller tvärtom. Provhäng fototavlan i alla rum för att se var den gör sig bäst. Men det finns några saker du kan tänka på, ett tavelkollage med fototavlor över soffan i vardagsrummet eller sängen i sovrummet blir alltid fint. Färgrika fotografier på väggarna kan inspirera till inredningen snarare än tvärtom. För den designmedvetne kan svartvit fotografisk konst matcha inredningen på ett elegant sätt. Det finns massor av snygga och inspirerande fotoposters att välja bland, både för hem, kontor och offentligmiljö. Ett riktigt vackert fotografi är ett måste till alla inredningsstilar. Det hjälper dig att skapa en personlig och stilsäker stil i rummet. Som du förstår så är fotografisk konst en passion för oss.  

Vilken fotokonst passar till hemmet

Vilken fotokonst som passar till hemmet beror självklart på dina intressen och vilken stil du föredrar i varje rum. Svartvita tavlor gör sig alltid fint i vardagsrum, sovrum och kök. I sovrummet kan du välja mellan allt från ett vilsamt fotografi i svartvitt till en färgstark naturtavla från Skånes öppna landskap. För den urbana människan är motiv från städer ett säkert val. Tycker du om natur och friluftsliv, då är våra foton med naturmotiv och sjö/hav att föredra. På mindre utrymmen blir flera små fotografier ett snyggt alternativ att dekorera med, i köket föredrar vi ofta färgstarka fotoposters som matchas med övriga kökstavlor till ett fint kollage.

Kräver fotokonsten ramar?

Tavelramar blir alltid snyggt, men det är nog en fråga om tycke och smak, tänkvärt är att fotografier bakom glas klarar sig bättre i starkt solljus än foton som ej är inramade. Fototavlor behöver däremot inte alltid hänga på väggen, snyggt blir en placering på, eller i en bokhylla, tavellist, köksbänken eller varför inte luta tavlan mot väggen, direkt på golvet. Det kan vara coolt att sätt upp motiven på väggen med klipps. Alla våra prints håller samma höga kvalitet i tryckteknik och papper. Vår fotokonst trycks på papper med Spoca edition prägling för att garantera äktheten och alla fototavlor med upplaga max 20 stycken är signerade och numrerade av fotografen. Tavelramar beställs separat under kategori Ramar.

Vilken fotokonst ska man nu välja?

Köp fotografisk konst med hjärtat, det är den enda stilen som håller i längden. Influenser kommer och går, men den konst du köper med hjärtat kommer alltid bestå och skapa uppskattning i ditt hem. Hos oss på Spoca edition hittar du ett utbud av både färgsprakande och svartvita fototavlor som passar olika hem och arbetsplatser. Ett tips är att se varje rum som en egen ö och inreda det efter dina visioner, oftast skapas här något spännande och oförutsägbart som tilltalar alla. Om du ska renovera och måla om rummet rekommenderar vi att du funderar på vilken fotografisk konst du föredrar att hänga på väggarna, kanske en fototavla i svartvitt eller ett naturmotiv i vackra färgnyanser. Undvik fotobilder och fotokonst utan glasram i rum där solen strålar rakt in mot motivet eftersom den kan bleka och förstöra fotokonsten.