Tips för att inreda snyggt med tavlor och posters

Finns det något tråkigare än helt kala och nakna väggar? Inte är det vad vi menar med ett välkomnande hem, med några tavlor och vackra posters skapar du snabbt ett ombonat och personligt hem. Men det finns några saker att tänka på för att det ska bli riktigt snyggt, läs tipsen för att lyckas i ditt inredningsarbete.

Det finns 12 produkter.

Visar 1-12 av 12 objekt

Aktiva filter

Köp tavlor och posters med hjärtat

Det är ditt hem och här ska din personlighet visas upp, tavlor kan ge ett stilfullt och sparsmakat uttryck, varmt och ombonat eller varför inte låta dina intressen komma fram i fotokonsten. Svartvita posters där kontrasterna framhäver motivet blir alltid snyggt och är ett säkert kort i inredningsarbetet. Ett vanligt fel många gör är att de inte köper tavlor och posters med hjärtat, det är den enda stilen som håller i längden.

Häng dina tavlor och posters i rätt höjd

Vi ser ofta tavlor som antingen hänger för högt eller lågt i hemmet, det känns som att motivet ramlar över oss eller vi tittar ner på det. Ett bra tips är cirka 140 - 150 cm från golvet till tavlans mittpunkt, det är den vanliga ögonhöjden. I en tavelvägg får du se till att mittpunkten i kollaget håller ögonhöjd.

När du hänger flera tavlor och posters bredvid varandra så finns det inga regler, det är upp till dig vad du tycker passar bäst i ditt hem. I bland kan det vara vilsamt för ögat att tavlorna hänger i linje antingen i underkant eller överkant, det finns relativt billiga laserpass att köpa i handeln. Lägg ut tavlorna på golvet och prova dig fram innan du börjar spika i väggen, du kan även laborera med avståndet mellan dina tavlor och posters, här finns det stora möjligheter att få till en lyckad tavelkombination.

Hänga tavlor i grupp

Finns det något vackrare än en tavelvägg, att få njuta av sina favorittavlor i ett kollage över soffan eller sängen för att bara nämna några platser i hemmet. Här finns det stora möjligheter att inreda snyggt med tavlor och posters, men det finns några saker att tänka på innan du börjar. 

Tänk på att färgnyanserna i tavlorna harmoniserar i alla motiven, då blir det vilsamt fört ögat.
Lägg ut tavlorna på golvet och prova olika tavelkombinationer, så slipper du en massa onödiga spikhål i väggen. Prova dig fram med olika avstånd mellan tavlorna, ett stort rum kan kräva ett större avstånd.

Svartvita tavlor går att kombinera med någon mild färg gärna en som finns i möbler eller textilier i rummet.
Tänk på linjerna när du skapar din tavelvägg, håll linjen i till exempel över- eller underkant, eller efter en tänkt mittpunkt i tavelväggen.
Fundera på vad du vill uppnå med tavelväggen, ska tavlorna ta plats och dominera rummet medans möbler och textilier går i en mer vilsam nyans, här finns det inget rätt eller fel. Pröva dig fram och var inte rädd för att byta motiven i din tavelvägg.
En hel vägg med tavlor och posters är fantastiskt, men det kan även bli snyggt att kombinera med andra saker som passar att hänga på väggen. En ärvd släkttavla, prydnadsföremål eller inramat kvitto från just den där lyxrestaurangen.

Att inreda med tavlor och posters

Det är detaljerna som gör ett hem och att inreda med tavlor är verkligen kul. Men innan du hamrar upp den första spiken kan du här läsa tipsen och bli inspirerad av några andra sätt att inreda med snygg fotokonst.

Lite större tavlor kan med fördel placeras på golvet, ju större tavla desto coolare.
Ett annat utmärk ställe är hyllplan till förvaring, här kan tavlor och inramade posters lutas mot väggen.
I fönster på fönsterbrädan gör sig mindre tavlor perfekt, vackert ljus och gärna tillsammans med växter blir snyggt och trendigt.
På skrivbord och i bokhyllan hittar du en bra plats till dina tavlor, inred med flera tavlor och låt dom överlappa varandra en aning, så får du ett coolt uttryck.

Ta fram glädjen!

Tänk på att det ska vara kul att inreda med tavlor och posters, det är ditt hem och här ska du trivas och umgås med vänner och kära. För att skapa ett personligt hem så är ett bra tips att testa olika rum och platser för dina fototavlor, så att det känns helt rätt. Var inte rädd för att byta konst ofta, många har samma tavlor och posters på precis samma ställe år efter år. Köp nya motiv i mindre upplagor när de dyker upp, så får du ett spännande hem som följer dagens trender.