Fotokonst

Dags för ny fotokonst?

Låt dig inspireras av vår fotokonst och få ett personligt hem eller arbetsplats.
Fotokonst ger en kreativ och personlig upplevelse i rummet. Här går det att uttrycka stil, design och lyx.

Vi har samlat den bästa konsten och gjort det enkelt för dig att beställa. Välj vad du vill njuta av på väggarna i ditt hem. Och gör din beställning idag.

Det finns 403 produkter.

Visar 1-36 av 403 objekt

Aktiva filter

Intresset för fotokonst har vuxit enormt under 2000-talet. Fotografiska bilder i hög kvalitet är lätt att bli förälskad i, motiven, nyanserna och unika fotografier blir en självklar del i inredningsarbetet. Även om de sitter på väggarna så är fotokonsten accessoarerna som nästan gör störst skillnad för ditt hem, den kan enkelt både sänka och lyfta rummet. Vad du väljer att ha på väggarna är med andra ord otroligt viktigt för helheten. Hos oss på Spoca edition hittar du det där unika som sätter stilen i ditt vardagsrum, sovrum och kök, för att bara nämna några rum. Det har aldrig varit bekvämare att bygga upp den perfekta tavelväggen. Sitt i lugn och ro hemma och shoppa fotokonst av hög kvalitet från många duktiga fotografer.

Maxa hemmet med fotokonst

Fotokonst online handlar om så mycket. Allt från snygga tavlor, fotografier, motiv, posters, affischer, design, smak och mycket annat skojigt. I vårt stora utbud hittar du säkerligen något vackert och coolt till hemmet och kontoret. Alla fototavlor med fotokonst erbjuds i begränsade upplagor vilket innebär att motiven inte kommer hänga i alla hem, så andra fototokiga kunder kanske inte kan köpa samma motiv.

Svartvit fotokonst

Svartvit gör mycket för fotokonst. Det finns inget annat som är så trendigt som fotokonst i svart och vitt är och det finns heller ingen annan inredningsstil där fotokonsten kommer så till sin rätt i hem, arbetsplatser och offentlig miljö. Några riktigt bra svartvita fototavlor är viktiga för en kreativ livsstil - men främst för dess skönhet. Det finns flera skillnader mellan bra svartvit konst och billiga affischer. Upplagans storlek är värt att tänka på och kvalitén på motivet. Det kan vara klokt att köpa fotokonsten i limited edition (begränsad upplaga). Många uppskattar att konst i svart och vitt känns exklusivt, vilket också ska tas med i beräkningen när du köper fotokonst. Sist men inte minst köp svartvit fotokonst med hjärtat, det är den enda stilen som håller i längden. På Spoca edition har vi mycket svartvit fotokonst, för alla smakinriktningar. 

Fotokonstnärer

En duktig fotokonstnär fångar ögonblicket, det intressanta och vackra i motivet som blir till den perfekta fototavlan. Det finns inget annat som är så viktigt i fotokonsten som fotokonstnären är. På Spoca är vi riktiga fotonördar som ständigt är på jakt efter den bästa bilden och tuffaste motivet.

Fotokonst med naturmotiv

Om många fick välja vore fotokonst med naturmotiv det första valet. Motiv av naturen är en favorit för många inredningsintresserade och designers. Fotokonst med naturmotiv erbjuder något outforskat att längta till och passar perfekt till tavlor, posters och affischer i hem och kontor. Det bästa med fotokonst natur är att idag är tavlorna inte bara färgdekorationer utan passar även i svartvitt till både modern och klassisk inredningsstil. Våra svartvita naturmotiv är grymt populära, och det av många skäl: det finns inget mer stilrent och coolt!

Testa dig fram med fototavlor

Upptäck vad fototavlor gör för inredningen i hemmet. Testa dig fram, ett fotografi med naturmotiv kan göra sig bättre i sovrummet än i vardagsrummet, eller tvärtom. Provhäng fototavlan i alla rum för att se var den gör sig bäst. Men det finns några saker du kan tänka på, ett tavelkollage med fototavlor över soffan i vardagsrummet eller sängen i sovrummet blir alltid fint. Färgrika fotografier på väggarna kan inspirera till inredningen snarare än tvärtom. För den designmedvetne kan svartvit fotografisk konst matcha inredningen på ett elegant sätt. Det finns massor av snygga och inspirerande fotoposters att välja bland, både för hem, kontor och offentligmiljö. Ett riktigt vackert fotografi är ett måste till alla inredningsstilar. Det hjälper dig att skapa en personlig och stilsäker stil i rummet. Som du förstår så är fotografisk konst en passion för oss. 

Vilka fotografier passar till hemmet

Vilka fotografier som passar till hemmet beror självklart på dina intressen och vilken stil du föredrar i varje rum. Svartvita tavlor gör sig alltid fint i vardagsrum, sovrum och kök. I sovrummet kan du välja mellan allt från ett vilsamt fotografi i svartvitt till en färgstark naturtavla från Skånes öppna landskap. För den urbana människan är motiv från städer ett säkert val. Tycker du om natur och friluftsliv, då är våra foton med naturmotiv och sjö/hav att föredra. På mindre utrymmen blir flera små fotografier ett snyggt alternativ att dekorera med, i köket föredrar vi ofta färgstarka fotoposters som matchas med övriga kökstavlor till ett fint kollage.

Kräver fotokonsten ramar?

Tavelramar blir alltid snyggt, men det är nog en fråga om tycke och smak, tänkvärt är att fotografier bakom glas klarar sig bättre i starkt solljus än foton som ej är inramade. Fototavlor behöver däremot inte alltid hänga på väggen, snyggt blir en placering på, eller i en bokhylla, tavellist, köksbänken eller varför inte luta tavlan mot väggen, direkt på golvet. Det kan vara coolt att sätt upp motiven på väggen med klipps. Alla våra prints håller samma höga kvalitet i tryckteknik och papper. Vår fotokonst trycks på papper med Spoca edition prägling för att garantera äktheten och alla fototavlor med upplaga max 20 stycken är signerade och numrerade av fotografen. Tavelramar beställs separat under kategori Ramar.

Vilken fotokonst ska man nu välja?

Köp fotografisk konst med hjärtat, det är den enda stilen som håller i längden. Influenser kommer och går, men den konst du köper med hjärtat kommer alltid bestå och skapa uppskattning i ditt hem. Hos oss på Spoca edition hittar du ett utbud av både färgsprakande och svartvita fototavlor som passar olika hem och arbetsplatser. Ett tips är att se varje rum som en egen ö och inreda det efter dina visioner, oftast skapas här något spännande och oförutsägbart som tilltalar alla. Om du ska renovera och måla om rummet rekommenderar vi att du funderar på vilken fotografisk konst du föredrar att hänga på väggarna, kanske en fototavla i svartvitt eller ett naturmotiv i vackra färgnyanser. Undvik fotobilder och fotokonst utan glasram i rum där solen strålar rakt in mot motivet eftersom den kan bleka och förstöra fotokonsten.