Hur påverkas vi av konsten?

Sugen på att köpa nya tavlor och posters? Läs det här först!

Det finns 15 produkter.

Visar 1-15 av 15 objekt

Aktiva filter

Vad vi ser och påverkas av i konsten

Intressant är att vi alla ser olika saker i konsten, bilden i tavlan förmedlar något till betraktaren. Det kan vara en poster med kvinna som väntar på sin sena date, cyklister på Kungsgatan i Stockholm, liten hund som vaktar mattes cykel i Palma eller postern med motiv av en tidig morgon i staden. Uttrycket i tavlan är viktigt och inte mist detaljerna, färgerna och stämningen i motivet, sammantaget skapar detta fotokonst som förmedlar något alldeles speciellt och påverkar oss på ett positivt sätt. Hemmet är en plats där vi tillbringar mycket tid, vi samlar energi, sover och bjuder hem vänner på trevliga middagar så inredning och design är viktiga faktorer är. Det måste inte vara dyra designmöbler utan ärvda möbler och loppisfynd fungerar lika bra och pricken över i:et i varje genomtänkt inredning blir några snygga tavlor och posters.

Färgnyanser i tavlor och posters

Utan att tänka på det så styr färgerna vår vardag, blått förknippas med lugn och ro, grönt är en harmonisk färg och gult förknippas med optimism och glädje. I konstens värld är det här viktiga egenskaper som hjälper oss att inreda vardagsrum, sovrum och kök med tavlor och posters. Vackra färger i olika nyanser som ljuset kan spegla sig i skapar vackra och personliga hem. Ett tips är att ha en mer neutral bakgrund och låta färgstarka fototavlor och prints bli små öar av glädje i rummet.

Konsten att välja motiv

Här finns bara ett tips och det är, köp konst med hjärtat, det är den enda stilen som funkar i längden. Var inte rädd för att prova dig fram med olika motiv i vardagsrum, hall, kök och sovrum. Du kan även byta tavlor och posters efter årstiden och därmed skapa ett hem i förändring. Vissa motiv behöver stå till sig innan den perfekta platsen infinner sig. Tänk på att priset på postern påverkas av upplagans storlek, mindre upplagor kostar lite mer och massupplagor har ett lägre pris.